A rönkházról

Önálló vendégházunk 6-7 férõhelyes.

Az 5.000 m2-es telek – gyümölcsfás kaszáló- a galambszeri aszfaltos útról nyílik, északról erdő határolja. A telek élősövénnyel két egyenlő részre lett osztva a Vendégház és a tulajdonos háza között. A vendégek telkén kizárólag az esetleges karbantartási munkák alkalmával (fűnyírás, stb.) tartózkodunk, és ezzel kapcsolatban is egyeztetünk, illetve igyekszünk vendégváltáskor elvégezni, vagy amikor a vendégek nincsenek otthon.

A vendégházon kívül egy szauna-házikó, a 100 m2-es melléképület és két tóka található a területen.

(A tóka az Őrségre jellemző 20-50 m2-es víztározó tavacska, ami az agyagos, vízzáró talaj miatt tökéletesen megtartja a csapadékvizet.)

A tókák kb. 2 méter mélyek, ezért kérjük, hogy a gyerekekre fokozottan vigyázzanak!

Kutyát nem fogadunk.

A ház felszereltsége, berendezése

A ház építésénél és berendezésénél is természetes anyagok használatára és az egyszerűségre törekedtünk.

A fűtés fatüzelésű kandallóval történik, mely a vendégek feladata. A tûzifát felfûrészelt állapotban biztosítjuk. A házban részletes tájékoztató található a kandalló használatáról – fűtéséhez a fabrikettet javasoljuk. Tapasztalataink szerint a téli időszakban – időjárástól függően – a kandallóval 20-23 fokra lehet felfűteni a házat. (Érkezéskor természetesen meleg, felfűtött házat adunk át.)

A vezetékes víz Őriszentpéteren iható és jó minőségű (nem klórozzák)!

A konyha alapfelszereléssel ellátott (kétlapos gáztűzhely, rozsdamentes edénykészlet, kávéfőző, melegszendvicssütő, botturmix, étkészlet, evőeszközök 6-8 fõre). Mikrohullámú- és gázsütő nincs, a vállalkozó-kedvűek a hagyományos, épített sparhelt sütőjével kísérletezhetnek. A házon belül egy kisebb zajtalan hűtő található, ami szükség esetén a pajtában lévő nagyobbal egészíthető ki.

A házban wifi, televízió, rádió nincs, jack audio csatlakozós hangfal van. Mindhárom mobilszolgáltató elérhető.

Az alsó szinten egy nagy dupla és egy egyszemélyes ágy van, a tetőtérben pedig egy dupla, kettő egyszemélyes és egy gyerekágy. Ágyneműt, törülközőt (személyenként 1 db 50X90-es), konyharuhát biztosítunk.

A kertben kemence épült, ami elsősorban lepények, pizzák sütésére alkalmas. Mellette épített grillező és tűzrakóhely található, ehhez bográcsot és állványt adunk.

A pajta nyitott részében függő- ágyak/székek és egy pingpongasztal áll vendégeink rendelkezésére.

A szaunaházikó a nagyobbik tóka partján áll, vendégeink ingyen használhatják. (plusz törülközőt, fürdőlepedőt nem tudunk biztosítani)  A kis rönk épület egy belépő öltözőből és a 2×2 méteres, két pados szauna-térből áll, mely fatüzelésű szaunakályhával fűthető.

A kertben termő gyümölcsöket (alma, szilva, szőlő, cseresznye)és a tűzrakóhely melletti magaságyás zöldségeit a vendégek is fogyaszthatják.

A ház működésével kapcsolatos tudnivalókról részletes tájékoztató található a házban.

A ház alaprajza:

őrség szállás, őriszentpéter szállás, őrségi szállás, szállás őrség szállás őriszentpéter, őrségi szállások, őrség, őriszentpéter

 

 

Végül egy kis segítség a kertben álló titokzatos szerkezet használatához:

Szaunaházikó és a tóka